Mit vigyünk magunkkal az állásinterjúra?

Írta:

Ha állásinterjúra hívnak bennünket, az nagyon jó jel: az önéletrajzunk elnyerte a munkaadó tetszését, és közelebbről is szeretne megismerni bennünket. Az esélyünk, hogy miénk lesz az áhított állás, ezen a szinten már elég jelentős, így fontos, hogy kellőképpen felkészüljünk a bemutatkozásra.
Az alábbiakban ahhoz adunk tippeket, hogy mit érdemes magunkkal vinnünk egy állásinterjúra!

Főnök a Facebookon – lájkoljuk egymást?

Írta:

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Facebook profilunkat nem csak barátaink látják. Munkatársaink, főnökünk is bármikor „ránk kattinthatnak”, ezért egy-egy poszt vagy kép megosztása előtt érdemes mérlegelnünk, hogy az összeegyeztethető-e szakmai karrierünkkel. Előfordulhat, hogy magyarázkodásra kényszerülünk, ha például buszsofőrként feltűnően sok F1-es tartalom található az oldalunkon...

Újabb feladvány - egy kérdés, két biztonsági őr

Írta:

TEGYÜK FEL... hogy Ön tárgyalóképes angolnyelv-tudással rendelkező, remek folyamatmérnök, és éppen állást keres. Nagyon tetszik Önnek a T-HR Kft. honlapján olvasott állás, ezért elküldi hozzánk önéletrajzát.

Mi rövidesen interjúra hívjuk, majd továbbítjuk anyagát megbízónknak, aki hamarosan ugyancsak jelentkezik Önnél, hogy egyeztessenek egy személyes interjút.

Az interjúra érkezve azonban különös dolgot tapasztal – a szomszédos konkurens cég, a nagy szakemberhiány miatt, ugyanolyanná alakította a gyárépületét, ránézésre semmilyen különbség nem fedezhető fel a két telephely között.

Hosszú hétvégék és ledolgozások 2016-ban

Írta:

Közeledik február 1., az adónyilatkozat leadásának határideje – hasonlóan fontos dátumok idén a hosszú hétvégék (és ledolgozásuk) napjai.

darth vader kivesz egy napotLegközelebb márciusban lesz hosszú hétvége, de akkor mindjárt kettő is: 
Március 14., hétfő pihenőnap lesz, amit március 5-én kell ledolgoznunk.
Március 28-án pedig húsvét hétfő miatt lógathatjuk a lábunkat (vagy éppen kelhetünk útra locsolni/a locsolók elöl).

Májusban 16-án, pünkösd hétfő miatt lesz hosszú a hétvége, de augusztus 20-a szombatra esik, így akkor nem lesz plusz pihenőnapunk.

November 1. keddre esik, így október 31-ét „megkapjuk” pihenőnapnak, október 15-én kell ledolgozni.

Karácsonykor karácsony másnapja, december 26-a hétfőre fog esni, így a nagy családi lakomákra (és kipihenésükre) is lesz egy hosszú hétvégénk.

Pihenő Darth Vader illusztráció

A második legnehezebb interjúkérdésről

Írta:

Korábban már kaphatott tőlünk tippet arra, mit válaszoljon, ha azt kéri Öntől az interjúztató, hogy meséljen magáról.

A második legnépszerűbb kérdés általában az, hogy miért szeretne a cégnél dolgozni. A pályázók pedig erre hajlamosak lelkesen csillogó szemmel arról a páratlan fejlődési lehetőségről, a rengeteg tanulnivalóról és új készségről beszélni, amit majd az új munkakörük kínál nekik. Nincs ezzel semmi probléma, az alázat még mindig nagyon népszerű.

Tegyük fel...

Írta:

TEGYÜK FEL, hogy egy újonnan megnyílt gyáregységben 1000 fő kezd az első napon. Az ezer fő mindegyike saját szekrényt kap, a gyárigazgató pedig játékos kedvében van: megkéri az első dolgozót, nyissa ki az összes szekrényt. Azután megkéri a második dolgozót, hogy menjen, és csukja be minden másodikat. Azután megkéri a harmadikat, hogy minden harmadik szekrényt nyissa ki, ha csukva van, és csukja be, ha nyitva van. A 4. dolgozó minden negyediket... És így tovább, míg az ezredik dolgozó is sorra kerül.

Hány szekrény marad végül nyitva?

Ha tudja a megoldást, küldje el nekünk, önéletrajzával együtt, a thr@t-hr.hu-ra!