Mit vigyünk magunkkal az állásinterjúra?

Írta:  T-HR Kft.

Ha állásinterjúra hívnak bennünket, az nagyon jó jel: az önéletrajzunk elnyerte a munkaadó tetszését, és közelebbről is szeretne megismerni bennünket. Az esélyünk, hogy miénk lesz az áhított állás, ezen a szinten már elég jelentős, így fontos, hogy kellőképpen felkészüljünk a bemutatkozásra.
Az alábbiakban ahhoz adunk tippeket, hogy mit érdemes magunkkal vinnünk egy állásinterjúra!

 

1) Önéletrajz
Magától értetődőnek tűnik, hogy az interjúztatónak van egy példánya az önéletrajzunkból, de különösen akkor, ha egy nap több jelölttel is találkozott, előfordulhat, hogy a miénk elkeveredett – és hálás lesz, ha kisegítjük. Az sem kizárt, hogy a tervezettnél többen szeretnének részt venni a mi meghallgatásunkon – egy-egy vezető, aki esetleg közvetlenül nem is lesz velünk kapcsolatban, de akire ugyancsak jó benyomást tehetünk a felkészültségünkkel.

2) Jegyzetfüzet és toll
Az okostelefonok korában talán nem tűnik logikusnak, hogy egy jegyzetfüzetet vagy határidőnaplót is cipeljünk magunkkal – de ha fel kell írnunk valamit, udvariatlanság lenne elkezdenünk nyomogatni a készülékünket. Egy elegáns jegyzetfüzet és toll ráadásul ugyanúgy kommunikációs eszköz lehet, mint például az öltözékünk.
Mindenképpen vigyük magunkkal azonban táblagépünket, ha olyan portfóliónk van, amit meg tudunk mutatni egy ilyen eszközön.

T-HR Kft. munkaerő közvetítés állás interjú

3) Kényelmes cipő
Hölgyek: cipőválasztáskor gondoljunk arra, hogy ha csak több utcányira találunk parkolóhelyet, akkor is képesnek kell lennünk elevickélni az interjú helyszínéig - ha pedig gyártócéghez megyünk, előfordulhat, hogy körbevezetnek minket a gyártócsarnokban. Ha biztosra akarunk menni, legyen nálunk kényelmes(ebb) váltócipő - és egy jó nagy retikül, amibe használaton kívül eltehetjük.

S végül egy jolly joker tanács: mindenképpen jegyezzük meg (vagy fel) az interjúztatónk nevét – kellemetlen lehet, ha a recepción nem tudjuk megmondani, hogy kit keresünk...

Illusztráció 2
Illusztráció 3

Utoljára frissítve: 2016. április 04., hétfő 09:34